Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Απλά Ζήσε... Ζήσε το σήμερα






Η άνοιξη, η ομορφιά της φύσης γεμίζει όλους μας με όμορφες ζωγραφιές, πινελιές άστατες , μίξη χρωμάτων, μην σας τρομάζει το χρώμα, είναι φως..
Ένα φως γεμάτο αγάπη, λύτρωση ψυχής και πάνω απ’ όλα γεμάτο με ωραίες εικόνες, μοναδικές στιγμές που πλημυρίζει την ζωή μας.
Αντίκρισε την φύση, σκέψου, ζήσε κάθε ομορφιά της. Ο φόβος και η μιζέρια γύρο μας, είναι ένα αποτέλεσμα δικό μας, μας σκοτεινιάζει τον δικό μας ουρανό.
Αχ η άνοιξη,  αυτό το απαλό αεράκι πάνω στο γυμνό πρόσωπο μας, αυτή η αύρα που αγγίζει απαλά το κορμί μας, η ανατριχίλα από το τελείωμα της παγωνιάς, μην σε αφήνει αδιάφορο στο πέρασμά της.. Ζήσε... Ζήσε.
Η γλώσσα της καρδιάς δεν έχει ανάγκη από λέξεις, είναι γραμμένη στα μάτια του κάθε ανθρώπου. Όταν αγαπάς είναι σαν να παίρνεις μία γεύση από τον παράδεισο. Φτιάχνεις όμορφο μέλλον αν ζεις όμορφο σήμερα. Γιατί το σήμερα γίνετε δυνατό παρελθόν που επιστρέφει και επηρεάζει το δικό μας αύριο.
Η αγάπη, είναι σαν το survivor. Μερικές φορές δεν κερδίζει ο καλύτερος παίχτης αλλά αυτός που μπορεί και ξέρει να επιμένει στον δικό του παράδεισο και δεν το βάζει κάτω όταν όλοι οι άλλοι έχουν φύγει από το νησί.
Φτιάχνεις όμορφο το μέλλον σου, αν ζεις όμορφα το σήμερα. Γιατί το σήμερα γίνετε το δυνατό σου παρελθόν, που επιστρέφει και επηρεάζει το αύριο σου.
Μην αφήνεις πότε σου το σήμερα να μαραίνεται. Μην αφήνεις τη ζωή σου να χάνεται σαν την άμμο μέσα από τα δάχτυλα σου.
Απλά Ζήσε... Ζήσε…
Οι άνθρωποι δεν είναι δικαστές αλλά ούτε Άγγελοι για να κρίνουν τις πράξεις σου, τα δικά σου όνειρα. Είναι το γκρι χρώμα στον δικό σου πίνακα, στον δικό σου παράδεισο.
Μην βάζεις το σήμερα ενέχυρο σ' αυτό που εννοούνε μερικοί μουχλιασμένοι αύριο. Γιατί το σήμερα είναι δικό σου αποτέλεσμα και πρέπει να το Αγαπήσεις.
Δεν πρέπει να χάνεις ούτε μια στιγμή από την ζωή σου, γιατί αν συγκεντρώσεις όλες τις χαμένες μας στιγμές που αφήνουμε να φύγουν, φτιάχνεις μια ολόκληρη ζωή. Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή μας, είναι να ξέρουμε πως μας αγαπούν επειδή είσαι ο εαυτός σου, ή, σωστότερα ότι σ' αγαπούν παρ' όλο που είσαι ο εαυτός σου. Μπορεί εύκολα να ξεχάσεις αυτόν που σε έκανε να γελάσεις μα ποτέ δεν θα ξεχάσεις αυτόν που σε έκανε να κλάψεις, γιατί αυτός ήταν που άγγιξε την ψυχή σου, την κουρέλιασε. Ζήσε τη ζωή σου όπως θέλεις, χωρίς να υπολογίζεις τη γνώμη του κόσμου. Ο κόσμος είναι πολύς και η ζωή σου όμως λίγη και μοναδική. Μην κάνεις όνειρα για την ζωή, αλλά ζήσε τα όνειρά σου. Ζήσε... Ζήσε…
Και τελικά Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή σου που πρέπει να διαλέξεις το δρόμο που θα τραβήξεις και αυτή σου η επιλογή θα καθορίσει ολόκληρη την ζωή σου. Και σχεδόν πάντα αυτή η στιγμή έρχεται όταν δεν είσαι καν σε θέση να επιλέξεις τι ρούχα θα βάλεις. Φοβάσαι την μοναξιά, φοβάσαι την άνοιξη και την βαρυχειμωνιά.. μόνο που ξέχασες το όνειρο, αυτό το όνειρο που αργοπεθαίνει σιγά – σιγά. Αυτό που θα γεμίσει την ψυχή σου με ζεστασιά , με όμορφο φως, με καταπράσινα λιβάδια, ο δικό σου παράδεισος. Ένας παράδεισος μοναδικός γεμάτος φως και αληθινά αισθήματα, που τα λουλούδια του θα είναι δρόμος χαράς για όλους γύρο σου, φως στο σκοτάδι σου.
Πάντα σκεφτόμουν τι θα έκανα για να ζήσω τον δικό μου παράδεισο.
Το λάθος μου είναι ότι δε σκέφτηκα τι πρέπει να κάνω για να γίνει δικός μου ο παράδεισος. Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος. Είναι λυπηρό να μην αγαπηθείς, αλλά είναι πιο λυπηρό να μην είσαι ικανός ν' αγαπήσεις.
Κάθε δύση φέρνει μια δική μας ανάμνηση που εμείς ζήσαμε
Κάθε ανατολή μια ελπίδα, μια δική μας ελπίδα που εμείς ζωγραφίσαμε ..
Ανάμεσα στη δύση και την ανατολή, υπάρχουν ώρες χωρίς ήλιο.
Εύχομαι να μη τις ξαναζήσεις ποτέ στην ζωή σου, γιατί είναι στιγμές σκότους.
Αυτό που πραγματικά θέλουμε μπορούμε να το κρύβουμε απ' όλους, εκτός από τον ίδιο μας τον εαυτό. Η γλώσσα της καρδιάς δεν έχει ανάγκη από λέξεις για να εκφραστεί. Είναι γραμμένη στα μάτια. Αν κάποτε σου χαρίσουν μια τσουκνίδα, χάρισε τους εσύ ένα τριαντάφυλλο και θα δεις ότι αυτοί θα πονέσουν πιο πολύ, τα αγκάθια θα πληγώσουν τα δικά τους χέρια.
Μη θυμώνεις ποτέ, μη κλαις για ασήμαντα πράγματα γιατί η ζωή είναι σύντομη και προσπάθησε να τη χαρείς όσο μπορείς όσο έχεις ακόμα καιρό και μη ξεχνάς ότι και τα πιο ασήμαντα πράγματα μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένο.
Η πιο πικρή απογοήτευση που νιώθεις είναι, όταν προσφέρεις καλοσύνη και σου την ανταποδίδουν με πίκρα και αδικία. Γι αυτό και μόνο απλά Ζήσε .. ζήσε το σήμερα σαν να να μην υπάρχει αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου