Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Είναι ο μήνας της αγάπης

Οι ιστορίες που μας αποκοιμίζουν μάς κρατούν πιο ξύπνιους, σαν τα παραμύθια της γιαγιάς. Παραμυθία, λόγος παρηγορητικός, ένας πανανθρώπινος τρόπος να μεγαλώνουμε, μια φανταστική αφήγηση που ξεκίνησε να συγκροτείται ως η βραδινή συντροφιά-παυσίπονο της μοναξιάς των ενηλίκων.
Αγάπα για να ζήσεις, ζήσε για ν' αγαπάς όπως είπε και ο Διονύσιος.
Αγάπη είναι αυτό που σου προκαλεί απέραντη και αληθινή ευτυχία σε κάθε στιγμή της ζωής σου... Αυτό πού ... σε κάνει να πιστεύεις ότι ο κόσμος σου ανήκει
Αγάπη είναι να βλέπεις στα μάτια κάποιου ολόκληρο τον κόσμο.
Αγάπη είναι να είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις ακόμα και τον εαυτό σου για αυτόν που αγαπάς. Αγάπη είναι να μπορείς να κατανοείς και να σέβεσαι τον άλλο και τις αποφάσεις του. Αγάπη είναι να βλέπεις κάποιον που είναι λάθος και εσύ να του δείξεις τον σωστό δρόμο.... Αγάπη είναι να αγαπάς κάποιον και να θες το καλό του και μόνο. Όταν δεν μπορείς να τον έχεις κι όμως γνωρίζεις πως ο άλλος είναι καλά κι ευτυχισμένος και να είσαι και εσύ μαζί του γιατί θες το καλό του και δεν βάζεις τον εγωισμό σου πάνω απ' όλα....
Αγάπη είναι να κάθεσαι σε ένα παγκάκι με τον συνάνθρωπό σου μετά από χρόνια και να κουβεντιάζεις ήρεμα.
Η αγάπη απαιτεί μηδενική δύναμη, μηδενική εξουσία, όπου υπάρχει εξουσία δεν υπάρχει αγάπη. Το ένα είναι σκιά του άλλου, άλλωστε.
Αγάπη είναι ο ιδρώτας στο μπλουζάκι του, τα σβησμένα τσιγάρα στο τασάκι του, η σκόνη από τα παπούτσια που φορά, η λάμψη των ματιών του, Αγάπη είναι όλα αυτά τα μικρά πράγματα … εσύ.
Αγάπη είναι, πάνω απ’ όλα να χαρίζεις τον εαυτό σου.
Αγαπώ έναν άλλον άνθρωπο σημαίνει τον βοηθώ να αγαπήσει τον Θεό, τον εαυτό του και μετά όλους τους άλλους γύρο του.
Αυτό που οι περισσότεροι ονομάζουν αγάπη, δεν είναι παρά αυτό που νιώθουν οι ερωτευμένοι. Δεν είναι κάτι που διάλεξαν ή κανόνισαν να τους συμβεί, όμως ήρθε, και φυσικά ήταν καλοδεχούμενο. Η πραγματική αγάπη όμως είναι αυτό που συμβαίνει ανάμεσα σε φίλους. Επειδή η θυσία για τον φίλο δεν γίνεται τυχαία, επειδή δεν είναι αποτέλεσμα ψυχοσωματικών διεργασιών αλλά αποτέλεσμα ελεύθερης θέλησης και αυταπάρνησης, είναι πανίσχυρη και άφθαρτη στο χρόνο. Ότι είναι αληθινό κρατάει για πάντα. Και το μόνο αληθινό που υπάρχει σ' αυτόν τον κόσμο και δεν είναι απ' αυτόν τον κόσμο είναι η αγάπη.
Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να αποκτήσει τη τέλεια αγάπη, παρά μόνο εκείνος που απέβαλε τον παλιό εαυτό του.

Είναι ανώφελο να μιλάς γι’ αγάπη, γιατί η αγάπη έχει τη δική της γλώσσα και μιλάει από μόνη της.
Είναι σαν τη φωτιά η αγάπη... Όμορφη όταν την κοιτάς από μακριά, ζεστή όταν την πλησιάζεις.. από τσουχτερή έως θανατηφόρα όταν την αγγίζεις και θέλεις να μπεις μέσα της, για να τη ζήσεις στο έπακρο.. Η αγάπη είναι ο σεβασμός στη ζωή. Μονάχα η αγάπη γιατρεύει, ολοκληρώνει, μας οδηγεί πέρα από τον εαυτό μας. Νίκα την οργή με την αγάπη, απάντησε με καλό στο κακό και την τσιγκουνιά νίκα με γενναιοδωρία.
Οι άγγελοι την ονομάζουν επουράνια χαρά, οι διάβολοι: μαρτύριο της κόλασης, οι άνθρωποι τη λένε αγάπη.
Το να σ' αγαπούν είναι κάτι, το ν' αγαπάς είναι πολύ, το να σ' αγαπούν και ν' αγαπάς είναι το παν!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου